Loonbedrijf Verbruggen: Bieten

Bieten

  Wij kunnen alle voorkomende werkzaamheden  in de bietenteelt voor u verzorgen.
Bieten zaaien

Bieten zaaien

Om een egaler zaaibed te krijgen, wordt steeds meer met de 4 meter brede sneleg gewerkt. Door schoffeltanden en een aantal verkruimel rollen kan er op de juiste diepte gewerkt worden. Bijkomend voordeel is dat deze methode zeer snel en efficiënt is. Ook met bieten zaaien gebruiken we RTK-GPS om elke vierkante centimeter optimaal te kunnen benutten. Het resultaat is een kaarsrechte zaairegel. In de rest van het seizoen levert dit veel profijt op als we bijvoorbeeld worden ingezet met tunnelspuiten (aardappelopslag/vuil) en schoffelen. Voor het rooien van de bieten hebben we 3 Agrifac rooiers klaarstaan:
  • Agrifac Big Six rooier uit 2010. Voor seizoen 2014 rusten we deze rooier uit met de nieuwste zeer lage druk banden van Trelleborg, speciaal ontwikkeld voor grote oogstmachines, om de bodem zoveel mogelijk te ontlasten.
  • Agrifac Quatro uit 2012. Een kleine lichtgewicht bietenrooier op rupsen met een bunkerinhoud van 12 ton. Deze machine is in 2014 voorzien van een poetseras.
  • Agrifac Exxact OptiTraxx uit 2013. Een tweede lichtgewicht rooier op rupsen, waar in 2014 een nieuwe 16 tons bunker opgebouwd is. Deze heeft net even meer capaciteit dan de vorige bunker, zodat het nu ook bij een hoge opbrengst mogelijk is om zonder te lossen een rondje te rooien op 250 meter kavels.
Alle rooiers zijn voorzien van oppelwielen, voor een optimale reiniging en minder puntbreuk. Ook het aan de hoop rijden van de bieten kunnen we voor u verzorgen met onze kippers. ACTIE: Ook in 2015 geldt de volgende actie voor het bieten rijden met één kipper: - In combinatie met één van de bietenrooiers rijden wij met één kipper voor € 40 per uur de bieten aan de hoop.
Big Six

Big Six

Quatro

Quatro

Exxact

Exxact